Η λεύκανση είναι μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με σκοπό τη βελτίωση του χρώματος των δοντιών. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά το αισθητικό αποτέλεσμα χωρις να διαταραχθεί η ακεραιότητα των δοντιών.

Ο λευκαντικός παράγοντας που εφαρμόζεται στη επιφάνεια των δοντιών αντιδρά χημικά με τις χρωστικές και τις διασπά χωρίς να καταστρέφει την οδοντική ουσία.

Ενδείκνυται τόσο σε περιπτώσεις εκ γενετής ή επίκτητης δυσχρωμίας των δοντιών όσο και κατόπιν επιθυμίας ενός ατόμου να βελτιώσει την αισθητική του χρώματος των δοντιών του.

Υπάρχουν δύο τεχνικές λεύκανσης. Η πρώτη πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο και ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνεδρια. Η δεύτερη πραγματοποιείται στο σπίτι χρησιμοποιώντας εξατομικευμένους νάρθηκες εντός των οποίων τοποθετείται ήπιο λευκαντικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμος ο συνδυασμός των δύο μεθόδων.

Είναι μια διαδικασία ασφαλής όταν γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Πρέπει παντα να προηγείται καθαρισμος για την αφαίρεση εξωγενών χρωστικών και τρυγίας.

Το Ιατρείο εξοπλίζεται με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακή λάμπα λεύκανσης ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, σε μία συνεδρία, με την ελάχιστη δυνατή ευαισθησία.